Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου –Δραπετσώνας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/2/2013, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιάννη Μπενέτο και Γιώργο Τσιρίδη.

          Παίρνοντας το λόγο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το θέμα που έχει ανακύψει με την διακοπή της παροχής νερού στις υπηρεσίες του δήμου από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καταγγέλλοντας την ανάλγητη συμπεριφορά της ΕΥΔΑΠ, η οποία προχώρησε στη διακοπή υδροδότησης παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ. Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ επικαλείται χρέη του Δήμου, η αλήθεια είναι ότι εκείνη οφείλει στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας πολλά χρήματα λόγω της διέλευσης του κεντρικού αγωγού λυμάτων και κυρίως λόγω της λειτουργίας του ΚΕΛ της Ψυτάλλειας που επί σειρά ετών επιβαρύνει περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της επιχείρησης θα έπρεπε να έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμο πριν από οποιαδήποτε ενέργειά της.

          Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τόνισε ότι αυτό που συνέβη με την ΕΥΔΑΠ αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά γεγονότων, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επίθεσης που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από το κεντρικό κράτος και τους φορείς του. Το κράτος χρωστάει τεράστια ποσά στην Αυτοδιοίκηση, τόσο από την αυθαίρετη περικοπή κατά 60% των θεσμοθετημένων πόρων της, όσο και από παρακράτηση πόρων εδώ και 15 χρόνια. Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, είπε ο κ. Χρήστου, είναι να παλέψουν ενωμένοι για την οικονομική και θεσμική αυτοτέλειά της.