Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προχώρησαν στην κατάσχεση 845 κιλών μελιού προέλευσης Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, στις 04-06-2013 σε αποθήκη του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 2 παλέτες, συνολικού μικτού βάρους 920 κιλών, οι οποίες περιείχαν μέλι σε ατομικές πλαστικές συσκευασίες των 7 γραμμαρίων. Το παραπάνω τρόφιμο κρίθηκε μη ασφαλές, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, διότι δεν είχε υποβληθεί σε κανένα κτηνιατρικό υγειονομικό έλεγχο κατά την είσοδό του στη χώρα μας, δε συνοδευόταν με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δεν αναγραφόταν στη συσκευασία ο κωδικός της εγκατάστασης και η χώρα προέλευσής του.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το παραπάνω προϊόν θα καταστραφεί ή θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσής του. Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).