Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Ρέντη, προχώρησαν σε τρεις κατασχέσεις τροφίμων ζωϊκής προέλευσης συνολικού βάρους 317 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 19-02-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο σε δύο επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίας κρέατος, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν μοσχαρίσιο και χοιρινό κατεψυγμένο κρέας συνολικού βάρους 227 κιλών σε πλήρη απόψυξη, σε ψυκτικό θάλαμο συντήρησης νωπών, καθώς και νωπό βόειο συκώτι βάρους 50 κιλών προέλευσης Γαλλίας, λόγω λήξης του ορίου συντήρησής του.

Επίσης, την ίδια ημέρα σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιχθυοπωλείο, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα αλιεύματα (σαρδέλες, γαρίδες και καλαμάρια) συνολικού βάρους 40 κιλών, άνευ σημάνσεων και λόγω αρχόμενης μεταβολής των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων (χρώμα, σύσταση, οσμή).

Τα κατασχεθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

       Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου δήλωσε: «Σταθερός στόχος μας παραμένει η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων».