Εντατικούς ελέγχους και διερευνητικές δειγματοληψίες σε όλα τα σημεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων που αυτή την περίοδο της Σαρακοστής και της Καθαράς Δευτέρας παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πραγματοποιούν καθημερινά οι ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, οι ελεγκτές του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, εντόπισαν και κατέσχεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, 145 κιλά νωπό σολομό προέλευσης Νορβηγίας.

Πιο αναλυτικά, στις 25-02-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στον εσωτερικό χώρο πώλησης της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, βρέθηκαν εκτεθειμένα προς πώληση και κατασχέθηκαν 21 ιχθυοκιβώτια-φελιζόλ με νωπό σολομό προέλευσης Νορβηγίας, συνολικού βάρους 145 κιλών, λόγω λήξης του ορίου συντήρησής του.

Επίσης, σε δύο άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ουζερί στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα νωπά αλιεύματα (χταπόδια, γαρίδες και καλαμάρια) συνολικού βάρους 49 κιλών, λόγω απουσίας των προβλεπομένων σημάνσεων και λόγω συντήρησης των προϊόντων αυτών σε θερμοκρασίες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες (νωπά σε κατάψυξη).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα κατασχεθέντα τρόφιμα αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Τέλος, την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της πάταξης του παράνομου εμπορίου, οι ελεγκτές κτηνίατροι σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, κατέσχεσαν διάφορα νωπά αλιεύματα συνολικού βάρους 120 κιλών, από πλανόδιο έμπορο, ο οποίος δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια και τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν σε καλή υγειονομική κατάσταση, κρίθηκαν κατάλληλα για άμεση κατανάλωση και διατέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά, προκειμένου να χορηγηθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής.