Την Πέμπτη 3-10-2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κύριος Στέφανος Γ Χρήστου είχε συνεργασία στο Γραφείο του με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Τζένη Βαμβακά.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν θέματα που αφορούν στους μαθητές της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά. Ο κύριος Χρήστου ενημέρωσε την κυρία Βαμβακά ότι στο θέμα της μεταφοράς μαθητών έχει βρεθεί η λύση της παράτασης των περυσινών συμβάσεων και ήδη εκτελείται το μεγαλύτερο ποσοστό των δρομολογίων, ενώ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να καλυφθούν όλα τα αναγκαία δρομολόγια.

Στο σημαντικό θέμα της σίτισης των μαθητών, ο κύριος Χρήστου ενημέρωσε την κυρία Βαμβακά ότι, με εντολή του, η αρμόδια Κοινωνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας κατάγραψε- σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων- τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρωινού από το σπίτι τους, ώστε να καταστεί δυνατή η οργανωμένη στήριξη αυτών των μαθητών. Επί το συγκεκριμένου θέματος, ο κύριος Χρήστου έχει ενημερώσει γραπτώς και τον υπουργό Παιδείας.