Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης                                            με αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), στην οποία μετείχαν οι Ν. Κακαβάς (Πρόεδρος Δ.Σ.), Α. Ρήγας (Οργ. Γραμματέας), Σ. Λαμπρόπουλος (Μέλος), Δ. Βάτσος (Πρόεδρος Ιχθυολόγων Δ.Υ.), Κ. Κοκκινάκη (Γεν. Γραμματέας Γεωπόνων Δ.Υ.) και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. Πειραιά Σοφία Τζίνη.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. έθεσαν θέματα που άπτονται της διατροφικής ασφάλειας, της λειτουργίας της λαχαναγοράς, κρεαταγοράς αλλά και της ιχθυόσκαλας. Ακόμα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα τους, αφού η αποστολή τους σχετίζεται με την διατροφική ασφάλεια του συνόλου του πληθυσμού του λεκανοπεδίου. Επίσης έγινε αναφορά στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Αττικής

Ακόμα, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ αναφέρθηκαν στην μεγάλη υποστελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Πειραιά και στην δουλειά που γίνεται από τους υπηρετούντες γεωτεχνικούς.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης τόνισε ότι για τη νέα Περιφερειακή αρχή ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ποιότητας ζωής αποτελεί βασική προτεραιότητα, στον συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Για την υλοποίηση του στόχου, οι Γεωτεχνικοί επιστήμονες μπορούν να αποτελέσουν βασικούς συνεργάτες της Π. Ε. Πειραιά και είναι αυτονόητη η διαρκής συνεργασία, σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τόσο τους Εργαζόμενους Γεωτεχνικούς όσο και τους πολίτες.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί ένα σύνολο προτάσεων, για την υλοποίηση των οποίων οι γεωτεχνικοί μπορεί να συμβάλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση. 13022015 ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ-2