Συνάντηση με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη είχε την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014   ο Αντιπεριφερειάρχης   Πειραιά   κ. Στέφανος Χρήστου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το Δήμαρχο για την εκλογή του, τον ευχαρίστησε για την ευγενική επίσκεψή του και είχε μαζί του εκτενή συζήτηση σχετικά τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το σύνολο των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, όπως η λειτουργία της Ψυττάλειας, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και η ανάπλαση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων αλλά και για τα έργα και τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί με πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στα όρια του Δήμου Περάματος.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης στα όρια του Δήμου Περάματος, προϋπολογισμού 350.000 €, το οποίο κατά κύριο λόγο απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα και τη νεολαία της περιοχής αλλά και στην κατασκευή των δύο αθλητικών έργων, του γηπέδου ποδοσφαίρου προϋπολογισμού 700.000 € και του στίβου στην «ΠΡΟΝΟΙΑ» προϋπολογισμού 202.000 €, για τα οποία οι μελέτες εκπονήθηκαν από τους μηχανικούς της Π.Ε. Πειραιά. Στο Δήμαρχο παραδόθηκε φάκελος για το σύνολο των έργων όπoυ εκτός των παραπάνω έργων περιλαμβάνονται το γήπεδο μπάσκετ του Αγ. Γεωργίου, προϋπολογισμού 40.000 € και η πρόσφατα ενταχθείσα μελέτη αποχέτευσης ομβρίων προϋπολογισμού 300.000 €.

           Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου υπογράμμισε ότι:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συγχαρώ από κοντά το Γιάννη Λαγουδάκη για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Περάματος και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, προς όφελος των πολιτών του Περάματος.

Αναλαμβάνει καθήκοντα, σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης, σε ένα δήμο με πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές και με πολλά οικονομικά προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του για την στήριξη των οικογενειών του Περάματος που λόγω της οικονομικής κρίσης, της πολιτικής περικοπών και κυρίως των μεγάλων ποσοστών ανεργίας που καταγράφονται στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που και σήμερα επανέλαβε ξεκάθαρα την άρνηση του στο ενδεχόμενο μεταφοράς λυμάτων από την Ανατολική Αττική στην Ψυττάλεια, γεγονός που θα σημάνει επιπλέον περιβαλλοντική υποβάθμιση για το Πέραμα και γενικότερα για τον Πειραιά. Σύμπτωση απόψεων είχαμε και για το θέμα της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.

Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία στο έργο του και όπως έχω επανειλημμένα τονίσει θα βρίσκομαι, ως ενεργός πολίτης, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και την αναβάθμιση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».