Για δεύτερη φορά, σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών και με αντικείμενο την ενημέρωση για τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και την ομαλή μετάβαση στη νέα διοίκηση, συναντήθηκαν την Τετάρτη 2-7-2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου με τον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Γαβρίλη και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων και των Τμημάτων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση και ανέφερε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό και δείγμα πολιτικού πολιτισμού να πραγματοποιείται ομαλά και με πλήρη ενημέρωση η παράδοση στους νέους αιρετούς εντολοδόχους της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα, Δήμους, Περιφέρειες και κράτος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» που οδήγησαν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά κυρίως στην κατάργηση της «αρχής της εγγύτητας» στη λήψη των αποφάσεων και στη δημιουργία ενός μοντέλου διοίκησης που βασίζεται «στην ενός ανδρός αρχή» . Ακολούθως αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα που τον απασχόλησαν τα τριάμισι χρόνια της θητείας του και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για συντονισμό των φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ , της μεταφοράς λυμάτων στη Ψυττάλεια από περιοχές εκτός λεκανοπεδίου και υπέρ της βιώσιμης ανάπλασης και αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων και κυρίως της λιμενοβιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας, για την οποία το τελευταίο διάστημα πολλά ακούγονται και γράφονται. Κλείνοντας ευχαρίστησε το σύνολο των εργαζομένων για την άψογη συνεργασία και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ευχήθηκε εκ νέου καλή επιτυχία στο νέο Αντιπεριφερειάρχη δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα σταθεί αρωγός της νέας Διοίκησης, σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα συμβάλει στην υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Τόνισε δε ότι επειδή πλήττεται από την κεντρική διοίκηση βάναυσα ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, που αποτελεί μετερίζι της δημοκρατίας, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα κριθεί, αφού φέρει και προοδευτικό –αριστερό πρόσημο, για την ουσιαστική αναβάθμιση των Περιφερειακών Ενοτήτων, την αυτοτέλεια και την οικονομική αυτοδυναμία των ΟΤΑ γενικότερα. Επίσης ανέφερε ότι δυστυχώς κατά την προεκλογική περίοδο δεν αποτυπώθηκε θεσμικός αυτοδιοικητικός λόγος από καμιά πλευρά και το τελικό αποτέλεσμα έχει ανάγκη από ουσιαστική και αντικειμενική ανάλυση από όλους, χαμένους και κερδισμένους.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση για συνάντηση και ειδικά τον κ. Χρήστου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία για την παράδοση της Π.Ε. Πειραιά. Στη σύντομη παρέμβασή του έδωσε το στίγμα της νέας διοίκησης δηλώνοντας ότι στόχος είναι η συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού κεφαλαίου από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Πειραιά, για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, απέναντι στα κάθε είδους συμφέροντα. Ο ίδιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι συνεργάτες του θα εργαστούν με συνέπεια και θα συνεργαστούν με τους εργαζόμενους για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Στο σύνολό τους ευχαρίστησαν τον κ. Χρήστου για την άψογη συνεργασία, την πολιτική «των ανοικτών θυρών» και της αμφίδρομης ενημέρωσης που εφάρμοσε στα τριάμισι χρόνια της θητείας του κάνοντας ειδική αναφορά στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση για ρουσφετολογική εξυπηρέτηση και καλωσόρισαν τον νέο Αντιπεριφερειάρχη ευχόμενοι επιτυχία στο έργο του και καλή συνεργασία. Στις σύντομες παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα προβλήματα των υπηρεσιών τους και στα θέματα που θα απασχολήσουν την νέα διοίκηση με την ανάληψη των καθηκόντων της. Ειδική αναφορά έγινε από το σύνολο των προϊσταμένων στην επικείμενη αξιολόγηση του προσωπικού και στις ενστάσεις τους στην επιλεχθείσα διαδικασία.

Κλείνοντας οι δύο Αντιπεριφερειάρχες χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία ενημέρωσης παράδειγμα προς μίμηση, ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και ζήτησαν από τους προϊσταμένους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι τόσο η απερχόμενη διοίκηση όσο και η νέα δεν υιοθετούν τις διαδικασίες αξιολόγησης που έχει ψηφίσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθήσουν επισκέψεις του κ. Γαβρίλη στην έδρα κάθε υπηρεσίας για την αναλυτικότερη ενημέρωσή του, με στόχο την μετάβαση στη νέα διοίκηση, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων που αφορούν τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.DSCN7542-968x726