Του Γιώργου Ανδρή

andris@pegasus.gr

Μια απίστευτη ιστορία που συναντά κανείς μόνο στην Ελλάδα ανακαλύφθηκε από την Περιφέρεια Πειραιά και ειδικότερα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Στεφάνου η οποία έχει οδηγηθεί ήδη στον Εισαγγελέα ώστε να αποδωθούν ευθύνες.

Ειδικότερα υπάλληλος ο οποίος συμμετείχε στην Επιτροπή Υποψήφιων Οδηγών ως Εξεταστής Α’ ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί από την Υπηρεσία στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 εξέταζε κανονικά υποψήφιους οδηγούς μέχρι τις αρχές Ιουνίου όπου και αποκαλύφθηκε! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος υπάλληλος συμμετέχει στην Επιτροπή Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών από το 2001…

Η περίπτωση του συγκεκριμένου υπαλλήλου αποκαλύφθηκε όταν κάποια στιγμή από στοιχεία που εστάλησαν στην Νομαρχία Πειραιά αντιλήφθηκαν πως δεν υπήρχε εκκαθαριστικό σημείωμα μισθοδοσίας αλλά αίτηση συνταξιοδότησης. Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που της Διεύθυνσης Προσωπικού ο συγκεκριμένος υπάλληλος φαίνεται πως έχει διακόψει την εργασία του από τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Το θέμα επιλήφθηκε από τον Εισαγγελέα στις 6 Ιουνίου και αναμένεται το πόρισμά του ωστόσο το θέμα αποκαλύπτει τις αδυναμίες που παρουσιάζει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και την παντελή έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών.

Οπως τόνισε μιλώντας στην «Η» ο αντιπεριφερειαρχής Πειραιά κ. Χρήστου Στέφανος: «Πραγματικά εξεπλάγην με το γεγονός. Αλλά αυτό είναι το παλιό διεφθαρμένο και αθεράπευτο Δημόσιο που δεν αφορά το σύνολο των Δημοσίων υπαλλήών και αδικούνται στο σύνολό τους όλοι από τέτοιου είδους γενικεύσεις. Ειναι όμως σίγουρο ότι πια πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, μια έκφραση χιλιοειπωμένη αλλά δεν έχει βρει ακόμη την πραγμάτωσή της. Εδώ υπάρχουν και τεράστιες ευθύνες του πολιτικού κόσμου σε όλα τα επίπεδα προεξάχοντος αυτού της Κεντρικής Διοίκησης».

Πάντως το θέμα των διπλωμάτων φιλοξενείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον Τύπο και αποτελεί κρυφό μυστικό όλων πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να πετύχει στις εξετάσεις με το ανάλογο τίμημα βέβαια.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες πέραν του «λαδώματος» το τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πως αντί να πάει να δώσει εξετάσεις ο πραγματικός υποψήφιος «ενοικιάζεται» έναντι αμοιβής αντικαταστάτης του ο οποίος έχει μάθει «νεράκι» τις απαντήσεις των γραπτών εξετάσεων ενώ μετά από ειδική εκπαίδευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον κόψουν οι εξεταστές. Αλλωστε οι περισσότεροι υποψήφιοι στις ταυτότητές του έχουν πολύ παλιές φωτογραφίες και οι εξεταστές είναι πολύ δύσκολο πολλές φορές να ταυτόποιήσουν τον υποψήφιο…

Πάντως όσον αφορά τον συνταξιούχο που δεν ήθελε να αποχωρήσει από την Επιτροπή Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών το λόγο έχει τώρα ο Εισαγγελέας…

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27199&subid=2&pubid=112897000

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 12/7/2012