Σε χρονίζουσα ανθυγιεινή εστία, επικίνδυνη πρωτίστως σε βάρος των διαμενόντων αλλά γενικότερα και των περίοικων, έχει μετατραπεί το συγκρότημα εργατικών κατοικιών «Καππαδοκία» επί των οδών Μ. Μπότσαρη- Ψαρρών- Σωκράτους, στη Δραπετσώνα.

Αυτό διαπιστώθηκε σε αυτοψία ελεγκτών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η οποία έγινε, μετά από έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Στην αυτοψία επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι στον τόπο διαμένουν άτομα, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής ενώ στους ακάλυπτους χώρους, μεταξύ των κτηρίων του συγκροτήματος, βρέθηκαν απορρίμματα, ξερά χόρτα ενώ υπήρχε και έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα να ευνοείται η ανάπτυξη εντόμων και τρωκτικών.

Με βάση τα παραπάνω και όπως υποχρεούται από τη νομοθεσία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εξέδωσε απόφαση για την σφράγιση του συγκεκριμένου συγκροτήματος, η οποία διαβιβάστηκε στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τις δικές τους ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών, όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αρ. Πρωτ. 7845/ΣΤ 5.0/16-10-2014), έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από τον σεισμό του 1999, που το καθιστούν επικίνδυνο και δεν επιτρέπεται η χρήση του, μέχρι να αποκατασταθούν.