ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, με την συμμετοχή των Δημάρχων Πειραιά, Γ. Μώραλη, Νίκαιας- Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη, Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκου και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Πρασίνου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Κ. Αλεξίου, του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πειραιά, Σ. Γαϊτανάρου, του Γενικου Γραμματέα Δήμου Πειραιά, Β. Ταταρόπουλου, τον Επιστημονικό Συνεργάτη Δήμου Κορυδαλλού Α. Αλεξόπουλο και τον Ειδικό Συνεργάτη Π.Ε. Πειραιά, Κ. Βασιλειάδη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ακόμα, από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ) η αντιπρόεδρος κ Αφροδίτη Μπιζά ο ειδικός συνεργάτης του συνδέσμου κ. Αντρέας Πανταζόπουλος.

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά προκειμένου να ενημερωθούν οι δήμοι της περιοχής για το πρόγραμμα των τοπικών σχεδίων διαχείρισης του ΕΔΣΝΑ με έμφαση την διαλογή στην πηγή.

Τα στελέχη του Συνδέσμου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη φιλοσοφία, που διέπει τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του «ανοιχτού», μεγάλου προβλήματος της Αττικής, η οποία προβλέπει ότι θα υπάρξει αποκεντρωμένη διαχείριση με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό ο διαχωρισμός των απορριμμάτων θα γίνεται ανάλογα με το είδος (χαρτί, γυαλί, βιολογικά απορρίμματα κ.α.) και σε κάθε περιοχή θα υπάρχει ένα ή περισσότερα «πράσινα σημεία», όπου θα γίνεται η συγκέντρωση, ο διαχωρισμός και η επεξεργασία.

Στην διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για το θέμα της δημιουργίας των «πράσινων σημείων» και αποφασίστηκε, τις επόμενες ημέρες, να γίνει επίσκεψη όλων των δημάρχων στους πιθανούς χώρους των εγκαταστάσεων και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος των τοπικών σχεδίων διαχείρισης.

Συζητήθηκαν επίσης και οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δήμων της περιοχής.