Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στον Κορυδαλλό, με αίτημα ν’ αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, που έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των φορέων του Κορυδαλλού αναδεικνύει, περίτρανα, το αίτημα ολόκληρης της πόλης για τη μεταφορά της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών σε άλλο χώρο.

Είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια δίκη σε ένα χώρο, που γειτνιάζει με ένα σχολικό συγκρότημα, στο οποίο πηγαίνουν, καθημερινά, 3.500 παιδιά, όλων των ηλικιών. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και πολλά νήπια, τα οποία πηγαίνουν στους συστεγασμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 Είναι προφανές ότι για πολλούς μήνες, ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή θα μετατραπεί σε μια «νεκρή» ζώνη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και εντάσεις, με ορατούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπως είναι οι μέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Γι’ αυτό το λόγο, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στηρίζει, από την πρώτη στιγμή, και συμμετέχει στις παρεμβάσεις του Δήμαρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμμάτη, του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων της πόλης ενώνοντας την φωνή της, στην κοινή απαίτηση να μην διεξαχθεί στην δικαστική αίθουσα των φυλακών αυτή η δίκη.

Με αφορμή αυτό το θέμα επαναφέρουμε, στηρίζοντας το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό».