230217_antipNT_theodoropoulos

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών

O Χρήστος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008. Το 2010 ολοκλήρωσε επιτυχώς το μεταπτυχιακό του στο Queen Mary University of London, με εξειδίκευση στο Δίκαιο Κοινοτικού Ανταγωνισμού (LL.M. in EU Competition Law), ενώ το 2012 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο το Φορολογικό Δίκαιο.

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος στο Εμπορικό και το Ποινικό Δίκαιο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2010, ενώ τυγχάνει ιδρυτής του δικηγορικού γραφείου «Θεοδωρόπουλος και Συνεργάτες», το οποίο εκπροσωπεί πλήθος Οργανισμών, εταιρειών και ιδιωτών σε δικαστηριακό και συμβουλευτικό επίπεδο.

Από το 2012 μέχρι το 2016 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (Ε.Α.Ν.Δ.Α.), χρηματίζοντας Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου αυτής. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων της Ν.Δ., καθώς και Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ. Από το 2020, είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτιστικής και Κοινωνικής Παρέμβασης «Χρυσούλα Βαρβαρέσου», το οποίο εδρεύει  στη Γλυφάδα Αττικής.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών, ενώ από το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους έως τον Ιανουάριο του 2023 διετέλεσε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.