Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα 3-9-2018 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) πολύ υψηλός (κατηγορία 4) αναμένεται για αύριο Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Κηθύρων. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3).

Σε ισχύ για το Δήμο Κηθύρων όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) η αποφάση απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και “ευπαθείς” περιοχές του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων (πατήστε εδώ).

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Οδηγίες και πληφοφορίες για θέματα αυτοπροστασίας των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους ακόλουθους συνδέσμους

Παραλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις προβλέψεις της ΕΜΥ (www.emy.gr) για την εξέλιξη του καιρού και τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για το δείκτη επικνδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιοχές που βρίσκονται ή πρόκειται να κινηθούν. 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.