Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Kεντρικού Τομέα Αθηνών, του Δήμου Αθηνών και τη στήριξη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) διοργανώνει τη διεξαγωγή διυπηρεσιακής άσκησης για σεισμό την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και από ώρα 9:00π.μ., με την κωδική ονομασία «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ – ΚΤ 2019». Η άσκηση, η οποία θα γίνει στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), σχεδιάστηκε με την συμμετοχή και εκπροσώπων από άλλους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Γενική Αστυνομική Δ/νση Αττικής, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, την 1η ΥΠΕ Αττικής, τον Ο.Σ.Υ Α.Ε., την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., την ΕΥΔΑΠ Α.Ε.,την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. κ.α.

Η άσκηση θα έχει σενάριο επί χάρτου για το Δήμο Αθηναίων ενώ ταυτόχρονα την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, όπως ενημερωτικές παρουσιάσεις στο Κέντρο Συντονισμού της Άσκησης αλλά και ασκήσεις ετοιμότητας με την εμπλοκή και τη συνεργασία των Δήμων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Εθελοντικών Οργανώσεων Π. Π. και σχολικών μονάδων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. 

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η προετοιμασία, η αξιολόγηση της ετοιμότητας δομών σε τοπικό επίπεδο καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού των υπηρεσιών, φορέων και δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού.

AfisaAskisisTethripponArmaKT2019-3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΣΚΗΣΗΣ-ΣΕΙΣΜΟΥ-ΚΑΙ-ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ-ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΑΣΠ-19.02.2019-2 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΣΚΗΣΗΣ-ΣΕΙΣΜΟΥ-ΚΑΙ-ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ-ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΑΣΠ-19.02.2019-2 2