Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής στο ρέμα της Εσχατιάς και συζήτηση με κατοίκους Ρομά της περιοχής. Κοινή πεποίθηση ότι χρειάζεται πλατιά Αυτοδιοικητική συνεργασία για αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου 2015, αυτοψία στο Ρέμα Εσχατιάς με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Φυλής, κ. Χρίστου Παππού, του Δημάρχου Αχαρνών, κ. Γ. Κασσαβού, του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου, κ. Γ. Μαυροειδάκου, του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εσόδων, κ. Δημήτρη Καμπόλη, της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, κ. Αριστέας Βάβουλα, στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η Φιλική Εταιρεία» στο Ζεφύρι με παρουσία του Προέδρου κ. Α. Τσακίρη, του Προέδρου του Συλλόγου Ρομά Αχαρνών «Η Ελπίδα», κ. Σ. Αγγελόπουλου, του επίτιμου προέδρου των Ελλήνων Ρομά, κ. Θ. Δημητρίου, μελών των Συλλόγων και κατοίκων Ρομά της περιοχής.

Από τη συζήτηση του Αντιπεριφερειάρχη με φορείς και κατοίκουςΟ Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου, ανοίγοντας τη συζήτηση στα γραφεία του Συλλόγου «Φιλική Εταιρεία», έκανε αναφορές στο θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στο ρέμα Εσχατιάς, τις προσπάθειες καθαριότητας και αποκομιδής μπαζών και σκουπιδιών αλλά και την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής ρίψης μπαζών και σκουπιδιών στο ρέμα και με πρωτοβουλίες των ίδιων των συλλόγων Ρομά και των κατοίκων της περιοχής. Ιδιαίτερη δε έμφαση δόθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των Δήμων, της Περιφέρειας και των κατοίκων των εν λόγω περιοχών στην προώθηση και υλοποίηση του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων με τη συμμετοχή και των Ρομά.
Οι εκπρόσωποι των Ρομά αναφέρθηκαν στην ανάγκη προώθησης μιας συνολικής και αποτελεσματικής λύσης για το ρέμα αλλά και τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και την ανάγκη στήριξης των Δήμων για έργα οδοποιίας και αναπλάσεων στην περιοχή της Εσχατιάς. Επίσης, τοποθετήθηκαν υπέρ της απογραφής των Ρομά, της τακτοποίησης όσων κατέχουν νόμιμα ιδιόκτητα οικόπεδα με αξιοπρεπείς κατοικίες και τη δέσμευση για συμβολή των Ρομά στην αποτροπή ρίψεων μπαζών και σκουπιδιών στο ρέμα Εσχατιάς και στην περιοχή του γηπέδου Ζεφυρίου.
Από τη συζήτηση του Αντιπεριφερειάρχη με φορείς και κατοίκουςΟ Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου έκανε αναφορά στο πρόσφατο θετικό παράδειγμα διαβούλευσης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου για τη διευκόλυνση πρόσβασης του πούλμαν μεταφοράς των μαθητών και στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής για τη λειτουργία ενός δικτύου συνεργασίας με τη συμμετοχή των Δήμων της περιοχής και των εκπροσώπων των Ρομά, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα σημαντικά θέματα, να προωθηθούν οι κατάλληλες λύσεις και να εμπλουτιστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τους Ρομά. «θα μας ξαναδείτε στο Ρέμα Εσχατιάς» τόνισε κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Γιάννης Βασιλείου, ενώ το σύνολο των συμμετεχόντων διατύπωσε την πεποίθηση για την ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας και συνεργασίας με την Περιφέρεια για εναλλακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων.