Στην κοπή της πίτας του Ομίλου Φίλων του Δάσους παραβρέθηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στη Δεκέλεια Βαρυμπόμπης.

Ο κ. Φιλίππου παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για το πολύτιμο έργο που επιτελούν για την προστασία του δάσους από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και μια χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα συμβάντα και μικρότερες καταστροφές από πυρκαγιές.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Ο.Φ.Δ. για τον εξοπλισμό που διαθέτει για την προστασία της Πάρνηθας αλλά και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών (πυρκαγιές, χιονοπτώσεις κλπ.)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ο Υποδιοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Θρακομακεδόνες), από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος Γιώτης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Κωνσταντίνος Ρέλιας, εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά, από τη Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας (Μ.Α.Κ.Ι.Π.), από το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου και από τους Εθελοντές Αφιδνών.