Σε τρεις συσκέψεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) με τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικό αντικείμενο των συσκέψεων ήταν η άμεση επίλυση του προβλήματος της έλλειψης διαχειριστικών σχεδίων για τους βοσκοτόπους που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους στη νέα προγραμματική περίοδο.

Για την Αττική ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου δήλωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ειδική νομοθετική ρύθμιση καθώς δεν υπάρχουν χαρακτηρισμένοι βοσκότοποι όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά χρησιμοποιούνται για βόσκηση όλες οι ακαλλιέργητες εκτάσεις, οι οποίες όμως είναι ιδιωτικές εκτάσεις. Με τη ρύθμιση αυτή θα μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι της Αττικής να λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Φιλίππου υπέβαλε αίτημα για συνάντηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα με τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό ζήτημα που απασχολεί έντονα τους κτηνοτρόφους της περιοχής.