Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης συναντήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, με την κ. Καλαποθαράκου Παναγιώτα, γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ και την κ. Σταυρουλάκη Αργυρώ, επιστημονική συνεργάτη του φορέα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τις δράσεις που αφορούν την προστασία των καταναλωτών και την προσπάθεια που καταβάλλεται για δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη συνεργασίας σε όφελος των πολιτών-καταναλωτών και την αποτελεσματικότερη παρέμβασή τους με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία της αγοράς.
Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας Δικτύου Συμβουλευτικής για Υπερχρεωμένους και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε η υφιστάμενη Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού, να γίνει λειτουργικότερη με πιθανή ένταξή της στην Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει η Περιφέρεια και την δράση αυτών στην κατεύθυνση προάσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών – πολιτών.
Σε επόμενη συνάντηση θα εξεταστούν συγκεκριμένα οι προτάσεις και οι τρόποι συνεργασίας.

IMG_20150320_112524-2.jpg JPG 353,38 KB18/08/21 12:14:33