Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση απομάκρυνσης αποβλήτων αγνώστου προέλευσης από περιοχές του Ασπροπύργου και ακολουθούν Μέγαρα και Μάνδρα

photo 1Ξεκίνησε την Τρίτη, 26.5.2015, η δράση απομάκρυνσης επικίνδυνων αποβλήτων άγνωστης προέλευσης από την περιοχές «Κρυψώνα» , «Νεόκτιστα» και «Ποταμιά» του Δήμου Ασπροπύργου. Η δράση αφορά απομάκρυνση αποβλήτων σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής με τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών να περιλαμβάνει τα Μέγαρα και τη Μάνδρα.

Η απομάκρυνση των αποβλήτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (αρμόδια υπηρεσία) και από αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων. Τα εν λόγω απόβλητα έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και οι εργασίες απομάκρυνσης θα συνοδευτούν από εργασίες εξυγίανσης των χώρων απόθεσης των αποβλήτων έτσι ώστε να περιοριστεί η περιβαλλοντική ζημία.
photo 2Επίσης, θα εκπονηθεί μελέτη για τον προσδιορισμό του είδους και της ποσότητας αποβλήτων στο ρυπασμένο χώρο στη θέση «Πέτρα Εβραίου» στον Ασπρόπυργο με παράλληλη απομάκρυνση των ποσοτήτων που έχουν ήδη αποτεθεί στην εν λόγω περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε ότι η δράση απομάκρυνσης αποβλήτων και εξυγίανσης των χώρων απόθεσης για περιορισμό της περιβαλλοντικής ζημίας είναι μια από τις βασικές μέριμνες της Αντιπεριφέρειας και των υπηρεσιών της, απαιτείται όμως και κινητοποίηση των λοιπών δημόσιων αρχών περιβαλλοντικού ελέγχου για την αναστροφή της κατάστασης στη Δυτική Αττική.

photo 4

photo 3