Στην έναρξη των εργασιών του τριήμερου εκδηλώσεων με θέμα «Υγεία για τον πολίτη» που διοργανώνει από 19 έως 21 Ιουνίου το Κέντρο Υγείας Καλυβίων «Χριστίνα Σπυράκη», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και τη βοήθεια της EASTERNMEDITERRANEAN, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου το πρωί της Παρασκευής 19/6.

Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του συμποσίου εργασίας για την προώθηση καινοτόμων δράσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο κ. Φιλίππου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και έκανε μια σύντομη αναφορά στη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Καλυβίων και την πολύτιμη συμβολή της αειμνήστου γιατρού και βουλευτή που διετέλεσε και υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Χριστίνας Σπυράκη, μετά τον χαμό της οποίας το ΚΥ πήρε το όνομά της, δήλωσε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής που στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που γίνονται όσον αφορά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στη συνέχεια ο κ. Φιλίππου ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση με την Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα, θα συνδιοργανώσουν ημερίδα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπου θα κληθούν εκπρόσωποι όλων των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να προχωρήσουν στην εκπόνηση κοινού προγράμματος στην κατεύθυνση της βελτίωσης – αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην Ανατολική Αττική. «Είναι αποδεκτό από όλους ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος υγείας της χώρας, καθώς σε όσο περισσότερους πολίτες παρέχεται πρωτοβάθμια περίθαλψη, τόσο περισσότερο αποσυμφορίζονται τα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

ΚΥ_1.jpg JPG 605,77 KB18/08/21 12:34:15
ΚΥ_2.jpg JPG 691,44 KB18/08/21 12:34:17
ΚΥ_3.JPG JPG 134,76 KB18/08/21 12:34:18