Η δρομολόγηση της υλοποίησης των εγκεκριμένων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 9/7/2015 έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών.

            Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος και κλιμάκιο αποτελούμενο από τον κ. Χάρη Σερπάνο και την κα Εύη Μανωλά, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης και οι εκπρόσωποι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Γρηγόρης Καρατζάς και Άγγελος Σπηλιώτης.

            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ενδελεχώς όλα τα νέα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων σύμφωνα με την αριθμ. 210/2015 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και έγινε μια πρώτη αξιολόγηση ποια από τα έργα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν/ δημοπρατηθούν άμεσα και για ποια απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, θα υπάρξει επικοινωνία εντός του προσεχούς δεκαπενθήμερου, με όλους τους δήμους της Π.Ε.Α.Α. προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν διαδικαστικά προβλήματα στην υλοποίηση των έργων.