Φεστιβάλ Άθλησης και ΑναψυχήςΗ Περιφέρεια Αττικής είναι φορέας υλοποίησης του έργου «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΣΩ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ –ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ – ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΚΑ)», το οποίο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” (αποφ. Ένταξης 2521/13-07-2012, με κωδ. MIS 374851)  προϋπολογισμού 358,270.86 €

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη μεθόδων ενίσχυσης της υγείας στο εργασιακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής προγραμματίζει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής εργαζομένων για την προαγωγή της υγείας μέσω προγραμμάτων άσκησης στον εργασιακό χώρο καθώς και δράσεις αθλητικής– κινητικής συμπεριφοράς.

Στα πλαίσια του υποέργου 3: «Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων-Διάχυση και Προβολή του έργου» του έργου: «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ Ενίσχυση της προαγωγής υγείας στο εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής-κινητικής αναψυχής» πρόκειται να διοργανωθεί “Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής” στις 23-25 Οκτωβρίου στο Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, Ευελπίδων 2, Κυψέλη.

Για τρεις ημέρες, συμμετέχουμε σε περισσότερα από 11 αθλήματα και σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράπλευρων δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Χωρίς κανένα κόστος, δίνουμε το παρόν σε ομαδικά πρωταθλήματα (ποδόσφαιρο, basket, volley), ατομικά αθλήματα (tennis, ping pong, στίβος, περπάτημα στη φύση, yoga, pilates, zumba και άλλα), βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες και χρήσιμα σεμινάρια όπως μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Οι αθλητές θα έχουν στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής” βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.eykinisis.gr/festival.html