Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος επισκέφτηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στη θέση Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου της Π.Ε. Χανίων.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση υγρών λυμάτων (βοθρολύματα, κατσίγαρο κλπ) για οικισμούς μικρού μεγέθους, όπως είναι οι περισσότεροι οικισμοί της Π.Ε. Νήσων, και προκειμένου να αποκτήσει προσωπική άποψη από την εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, αλιέων της περιοχής. Η μέθοδος που έχει εφαρμοστεί στο βιολογικό καθαρισμό στις Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου είναι η ηλεκτρολυτική με μικρές απαιτήσεις χώρου, χωρίς οσμές, το δε νερό που παράγεται, και στην προκειμένη περίπτωση απορρέει στην θάλασσα, χαρακτηρίζεται ως καθαρό. Η ύπαρξη υγιούς θαλάσσιας ζωής καθώς και η γειτνίαση της περιοχής με παρακείμενη πλαζ, αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

Η Π.Ε. Νήσων προτίθεται να λάβει σοβαρά υπόψη της την εν λόγω μέθοδο για εφαρμογή σε Δήμους της αρμοδιότητας της, αφού προηγουμένως πιστοποιηθούν εγγράφως τα αποτελέσματα από τον χρήστη, ο οποίος είναι ο Δήμος Αποκορώνου.