Αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οριζόμενη για την 1η Ιουνίου εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, και πολιτών της Σαλαμίνας για το ζήτημα της Κυνόσουρας. Νέα δικάσιμος ορίστηκε τις 22 Ιουνίου 2016.

Το συγκεκριμένο θέμα παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγωνία οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαποί, της Σαλαμίνας, δεδομένου ότι επικρατεί ασάφεια αναφορικά με την τελική εξαίρεση της Κυνόσουρας από την σύμβαση μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ΑΕ στην εταιρία COSCO και τους όρους αυτής.

Εντούτοις, ο κος Χατζηπέρος δήλωσε αισιόδοξος για την ευνοϊκή, για το δημόσιο συμφέρον, την προστασία της παγκόσμιας και Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη Σαλαμίνα, έκβαση της συγκεκριμένης δίκης διότι είναι ζήτημα μείζονος εθνικής, πολιτιστικής και εθνικής σημασίας η προστασία της χερσαίας ζώνης λιμένος, του θαλάσσιου χώρου πέριξ της Κυνόσουρας και του αρχαίου λιμένος, όπου περιλαμβάνονται οι επίδικες αρχαιότητες της Κυνόσουρας.