wrapper

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π.Ε ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ

Περιστέρι, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

   TZOKASΗ έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο καθιερωμένος αγιασμός παραπέμπει στα χρόνια της αθωότητας και εμπεριέχει συμβολισμούς αλλά και αντιφάσεις. Η εικόνα με τα χαμόγελα των παιδιών, τα αισιόδοξα πρόσωπα, τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό σκιάζεται κάποιες φορές από τα μίζερα κτίρια, την έλλειψη δασκάλων, την γκρίνια για τις συνθήκες που παρέχεται η εκπαίδευση και άλλα που στην εποχή μας πολλαπλασιάζονται. Οι αντιθέσεις αυτές δεν αναιρούν βέβαια τον ιδιαίτερο συμβολισμό αυτής της μέρας. 

  Είναι  μια σημαντική μέρα που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα μέσα επικεντρώνονται στην κατάλληλη προετοιμασία που έχει γίνει από τους αρμοδίους για να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η νέα χρονιά. Βαθμολογούν και κριτικάρουν τους υπεύθυνους για την καλή λειτουργία των σχολείων.

  Η δική μας αρμοδιότητα, η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής εστιάζεται στην ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο η μεταφορά των μαθητών, όπως ορίζει ο νόμος.

   Ένα  ζήτημα, όπως γνωρίζετε, που είχε ταλανίσει επί σειρά ετών τη σχολική κοινότητα. Σήμερα αξιοποιώντας τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουμε τη δυνατότητα να συνάπτουμε συμβάσεις τριετούς διάρκειας, γεγονός που επιτρέπει τον έγκαιρο και πιο αποτελεσματικό προγραμματισμό σε βάθος χρόνου.

  Με συστηματική εργασία καταφέραμε  στο σύνολο των δρομολογίων στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας που  είναι εβδομήντα επτά και αφορούν χίλιους διακόσιους μαθητές επί συνόλου, να καλυφθούν   σχεδόν στο 100%  οι ανάγκες των σχολείων για μεταφορά μαθητών. Μόνο δύο δρομολόγια εκκρεμούν, τα οποία θα καλυφθούν   τις αμέσως επόμενες μέρες.

   Παρακολουθούμε με  την ανάλογη ευαισθησία το ζήτημα, αναγνωρίζοντας ότι το ζήτημα της μεταφοράς είναι κρίσιμο για την καθημερινή ζωή των οικογενειών και των μαθητών καθώς έχει πολλές φορές σημαντική οικονομική διάσταση και σε περίπτωση που προκύψουν νέες ανάγκες των σχολείων για μεταφορά μαθητών, θα αναζητήσουμε  λύσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

  Τέλος, θα ήθελα ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Αντιπεριφερειάρχης  να ευχηθώ ένα δημιουργικό και γόνιμο σχολικό έτος για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και προσωπικό των σχολείων. Στόχος όλων μας είναι ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά, δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με σεβασμό στο μαθητή, στον εκπαιδευτικό και στο γονιό.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνο: 213 2100370
Fax: -
e-mail: ant.dta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.