1. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», που διοργανώνονται για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή στις 12 Οκτωβρίου 1944,

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ ν  

την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, αγώνα δρόμου – πορεία απόστασης 14.000 μέτρων με την ονομασία «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής – Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής», με εκκίνηση το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και τερματισμό στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τιμώντας τη μνήμη των Ελλήνων Πατριωτών που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

2. Ο Ανωτέρω αγώνας τελείται με τη συνεργασία των Δήμων Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αθηνών και Καισαριανής.

3. Η Τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Α.Σ.Α.Ε.Δ. (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων).

4. Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:00, από το Μπλοκ 15 (χώρος εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – πρώην ΚΕΒΟΠ). Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα (08:00).

5. Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 14 χιλιομέτρων. Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλουτζή – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας – Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου – Γρηγορίου Θεολόγου – Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως – Νέας Εφέσου – Πέλοπος – Σκοπευτήριο.

6. Τερματισμός: Στον χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, τόπος Θυσίας των Ελλήνων Ηρώων.

7. Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερά στο 4ο & 8ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό νερά και μπανάνες.

8. Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρό και ασθενοφόρο όχημα και διασώστες κατά τη διαδρομή.

9. Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους έξι πρώτους άνδρες και στις έξι πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

10. Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και να έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 14 χλμ.

11. Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με μέριμνα των διοργανωτών. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Η διοργάνωση θα χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα, καθώς και των βραβεύσεων.

12. Παραλαβή Αριθμών: Η Παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 07:00, έξωθεν της κεντρικής πύλης του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, ώστε να γίνεται μια πρώτη ταυτοποίηση των Δρομέων – Περιπατητών.

13. Υφίσταται περιορισμένη δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων από τον σταθμό του μετρό της Αγίας Μαρίνας στον χώρο της Εκκίνησης, καθώς και μεταφοράς του ιματισμού των δρομέων από τον χώρο της Εκκίνησης στον Τερματισμό. Μετά το τέλος του αγώνα θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς από τον τερματισμό στην αφετηρία.