Τα εργοτάξια της Τροιζήνας επισκέφθηκε χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κος Παναγιώτης Χατζηπέρος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

          Πρωτίστως, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων ανάσχεσης καταπτώσεων πρανών οδού Καλλονής-Επιδαύρου, που έχουν ως στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς οδικού δικτύου για τον ταξιδιώτη, αφού στο εν λόγω οδικό τμήμα αποτελεί συχνό φαινόμενο η πτώση βράχων, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι επικίνδυνος. Οι εργασίες που εκτελούνται, ταχέως και επιτυχώς, στο πλαίσιο του έργου, περιλαμβάνουν επένδυση με ελεύθερο πλέγμα επιφάνειας 7.000τ.μ., τοποθέτηση μεταλλικών φραχτών, κατασκευή τοιχίων από οπλισμένο σκυρόδεμα στο πόδι των πρανών, κ.α. Για τον εν λόγω δρόμο υπάρχει πρόβλεψη στο νέο προϋπολογισμό το 2017 για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό με LEDέτσι ώστε να γίνει ασφαλέστερος .

          Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε ένα ακόμη έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συμβάλει με την ολοκλήρωσή του στην αύξηση της οδικής ασφάλειας σε μια περιοχή με βεβαρημένη κυκλοφοριακή φόρτιση. Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπης – Γαλατά. Ο κος Χατζηπέρος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου και την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι διερχόμενοι οδηγοί, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη τουριστική κίνηση. Δεσμεύτηκε για την επίσπευση των εργασιών του έργου, για την μείωση της ταλαιπωρίας των διερχόμενων οδηγών και την βελτίωση της ασφάλειάς τους.

          Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε τις εργασίες που εκτελούνται –μετά από 15 χρόνια καθυστέρησης- στο πλαίσιο της ανακατασκευής της φυρογέφυρας της Ψήφτας, του σπάνιου αυτού υδροβιότοπου, που βαίνουν χωρίς εμπόδια μέχρι στιγμής και θα αποδοθεί σύντομα στους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς της περιοχής.

          Η Περιφέρεια Αττικής  και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με το βλέμμα στραμμένο στην ουσία και όχι στη βιτρίνα, έχει χρηματοδοτήσει και κατασκευάζει πολύ σημαντικά αναπτυξιακά έργα υποδομών με περιβαλλοντική ευαισθησία, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά κυρίως στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της περιοχής.

          Όλα τα ανωτέρω έργα, καλύπτονται από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.