«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού όλων των κλάδων αγροτικής παραγωγής» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, μιλώντας στα εγκαίνια του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου παρευρέθηκε μαζί με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Ταξιάρχη Φαρμάκη, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

          Στην παρέμβασή του μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου ενώ πρόσθεσε: «Το όραμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Χώρας μας, του Ιωάννη Καποδίστρια, να κάνουμε την Ελλάδα πλούσια σε αγροτικά προϊόντα αφού το έδαφος, η βιοποικιλότητα και οι κλιματολογικές της συνθήκες είναι ιδανικές και μοναδικές για την παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ και οφείλουμε να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τους νέους παραγωγούς στη δημιουργία πρότυπων παραδοσιακών και βιολογικών καλλιεργειών ώστε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην εγχώρια αλλά και παγκόσμια αγορά. Τα προϊόντα μας είναι μοναδικά, χωρίς υπερβολή.»

          Επεσήμανε, συνεπώς, ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός δίπλα στον παραγωγό και στηρίζει με ξεχωριστό ενδιαφέρον τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας έμφαση στην επιτακτική ανάγκη για εξωστρέφεια των ΠΟΠ προϊόντων που παράγονται εντός των ορίων της Αττικής αλλά και πανελλαδικά, στόχος ο οποίος θα επιτευχθεί με συνέργειες και σωστές πρακτικές. Συνεχάρη, επίσης, τον Πρόεδρο των Μελισσοκόμων Ελλάδος για τις εύστοχες παρατηρήσεις-προτάσεις του, τις οποίες πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το αρμόδιο Υπουργείο και βέβαια τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτής της τριήμερης «γλυκιάς» γιορτής με πλήθος συμμετεχόντων απ’ όλη την Ελλάδα με καθετοποιημένα προϊόντα μελιού και μέλισσας.