«Οφείλουμε να πορευτούμε πέρα από όποιες  διαφορές μας χωρίζουν – και κυρίως – να κάνουμε όλοι μας μια συνεχή προσπάθεια -ξεχωρίζοντας και προβάλλοντας ό,τι μας ενώνει – και ασφαλώς όχι ό,τι μας χωρίζει»

photo ekedaΟ Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, απηύθυνε χαιρετισμό, την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στην ετήσια συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας- Δυτικής Αττικής, τιμώντας ένα από τα ιστορικότερα Εργατικά Κέντρα της χώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής συμπόρευσης και συνένωσης δυνάμεων στη Δυτική Αττική με βάση όσα ενώνουν  αλλά και την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος που είναι η ανεργία. Επίσης, αναφέρθηκε στην ευκαιρία πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με όχημα την Ελευσίς21 και την ανάγκη αντίστασης σε όσους επιδιώκουν ζούγκλα στις εργασιακές σχέσεις.

Τέλος, και με δεδομένη την ανάγκη συμπόρευσης στη βάση όσων ενώνουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, ανέδειξε την ανάγκη τοεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του και για ευρύτερα ζητήματα, όπως δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, κοινωνικό κράτος, αξιοπρεπείς συντάξεις κοκ – ως αναπόσπαστα αιτήματα του συνόλου των αιτημάτων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

—————————————————————

Κείμενο χαιρετισμού Αντιπεριφερειάρχη

—————————————————————————-

Το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής – ενός από τα ιστορικότερα της χώρας – γίνεται σε μια ιδιαιτέρα κρίσιμη περίοδο.

Η χώρα μας – μπλοκαρισμένη εδώ και πάνω από επτά χρόνια στην κρίση χρέους, στα μνημόνια και στις επιτροπείες – έχει μια και μοναδική επιλογή.

Να ανακτήσει και να διευρύνει την παραγωγική της βάση -ως προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος – της ανεργίας.

Στους δε κυοφορούμενους σχεδιασμούς που ακούμε να γίνονται σε αυτήν την κατεύθυνση – η Δυτική Αττική όχι μόνο δηλώνει το παρόν της – αλλά και λόγο της ιστορικής παραγωγικής της διαδρομής – διαθέτει και τις προϋποθέσεις.

Μόνο που όποια ανάπτυξη υπάρξει -αυτήν την φορά δεν μπορεί από περιβαλλοντική άποψη – να έχει τα καταστροφικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων δεκαετιών.

Επιπλέον, εν όψει του Ελευσις21 – δίνεται η ευκαιρία τουριστικής και πολιτιστικής προοπτικής της Δυτικής Αττικής – όχι ως σύνθημα – αλλά ως νέα προστιθέμενη αξία – πλάι στην μέχρι σήμερα παραγωγική της βάση.

Ταυτόχρονα όμως – επιβάλλεται να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις – απέναντι σε όσους εκμεταλλευόμενοι τις καταστάσεις που περνά η χώρα -προσπαθούν να επιβάλουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όμως, έχει επιπλέον ρόλο και λόγο.

Να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του και για ευρύτερα ζητήματα, όπως δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, κοινωνικό κράτος, αξιοπρεπείς συντάξεις κοκ – ως αναπόσπαστα αιτήματα του συνόλου των αιτημάτων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Φίλες και Φίλοι,

Ασφαλώς όλα αυτά, όπως και πολλά άλλα, θα αναφερθούν στο Συνέδριο σας.

Αυτό που θα είχα μόνο να προσθέσω- προκείμενου να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων να ζουν με συνθήκες αξιοπρεπείας – είναι η ανάγκη για διάλογο, για ενότητα και κυρίως για κοινή δράση.

Για να τα επιτύχουμε λοιπόν αυτά – οφείλουμε να πορευτούμε πέρα από όποιες  διαφορές μας χωρίζουν-και κυρίως – να κάνουμε όλοι μας μια συνεχή προσπάθεια -ξεχωρίζοντας και προβάλλοντας ό,τι μας ενώνει – και όχι ό,τι μας χωρίζει.

Επειδή δε – τόσο η Περιφέρεια όσο και το Εργατικό Κέντρο – αυτό το έχουν σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόσει έμπρακτα – είμαι βέβαιος πως έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στο μέλλον.

Με τις σκέψεις λοιπόν αυτές:

Σας ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση, ενώ μεταφέροντας στον Συνέδριο σας και τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, εύχομαι καλές εργασίες και ακόμα καλύτερες αποφάσεις.

—————————————————————————-