Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμβολή της εμβληματικής πρωταθλήτριας ομάδας του Ευρωμπάσκετ του 1987 (Γιαννάκης, Φιλίππου, Καμπούρης, Ανδρίτσος, Καρατζάς, Λινάρδος, Ρωμανίδης) διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Περιφέρειας Αττικής), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Τουρνουά Μπάσκετ Φιλίας και Αλληλεγγύης την Κυριακή 7 Μαΐου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αττικού Άλσους.

IMG 6050 DΣτο τουρνουά συμμετείχαν δεκάδες παιδιά από ομάδες της Αθήνας (Α.Ο. Γαλατσίου, Μελίσσια, Αργυριακός, Έσπερος, Ακαδημία Αττικού Άλσους, Ακαδημία Αμπελοκήπων κ.ά), που είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από τους πρωταγωνιστές της πρωταθλήτριας Ευρώπης 1987 και να μοιραστούν μοναδικές στιγμές μαζί τους.

Η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, με αφορμή τη διεξαγωγή του τουρνουά, αλλά και τη στρατηγική επιλογή της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα να αναζωογονήσει το μαζικό αθλητισμό, με επίκεντρο τις δημόσιες αθλητικές υποδομές, επισήμανε: «Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να αναδείξουμε τη δουλειά που γίνεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αττικού Άλσους σε επίπεδο των Ακαδημιών του μπάσκετ, αλλά και την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την ανάταξη του ίδιου του Πάρκου. Ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για την Ενορία της Αγίας Ζώνης και το Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πατησίων. Είναι η ελάχιστη συνεισφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν τεράστια ανάγκη επιβίωσης και περίθαλψης.

Σ’ αυτό το αθλητικό τουρνουά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ! Μοναδική νικήτρια η Αλληλεγγύη ! »