wrapper

Περιστέρι, 12 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

tzokas tritsi 100617 web

Θέμα: Χαιρετισμός  του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρου Τζόκα, στο  επιστημονικό και περιβαλλοντικό τριήμερο στο μητροπολιτικό πάρκο  «Αντώνης Τρίτσης»

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Πάρκου Τρίτση,

αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού πνεύμονα της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου

με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα του πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Φορέας Διαχείρισης και ο Πρόεδρος για να συμμετάσχω στο τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει.

Και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευτυχής.  γιατί κάθε φορά που επισκέπτομαι το Πάρκο τον τελευταίο χρόνο βλέπω με τα μάτια μου τη σημαντική δουλειά που γίνεται. Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια.

Το πάρκο αλλάζει μέρα με τη μέρα με σταθερό τρόπο. Φαίνεται αυτό.  Βελτιώνονται οι υποδομές του, καθαρίζεται, γίνεται πιο προσβάσιμο και πιο φιλικό στους επισκέπτες του.

Βέβαια όλα αυτά ακούγονται ως στοιχειώδη για έναν τέτοιας σημασίας χώρο, όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά πως μέχρι πρόσφατα δεν ήταν δεδομένα ούτε αυτονόητα.

Είχα γίνει μάρτυρας της εικόνας εγκατάλειψης των προηγούμενων ετών και των κινδύνων που απειλούσαν το πάρκο και ως απλός επισκέπτης και ως αντιπεριφερειάρχης.

Σήμερα δεν έχω αυτή την αίσθηση. Η εικόνα του πάρκου έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο νέος φορέας διαχείρισης, μην έχοντας άμεσα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και μόλις 3 εργαζόμενους ( και μάλιστα απλήρωτους για πολλούς μήνες).

Όμως κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα –με πολλή δουλειά- να ανταποκριθεί στα άμεσα προβλήματα και κυρίως κατόρθωσε να συγκροτήσει ένα σχέδιο ουσιαστικής αναβάθμισης του Μητροπολιτικού αυτού πάρκου.

Υπάρχει πλέον συγκεκριμένο σχέδιο. Και είμαι σίγουρος πως αυτό το σχέδιο θα γίνει σύντομα πράξη.

Από τη μεριά μας, ως Περιφέρεια Αττικής δεν μείναμε και ούτε θα μείνουμε απλοί θεατές.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς  από την πρώτη στιγμή συντονίσαμε τις ενέργειες της τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποβάλαμε την πρόταση μας για τη σωτηρία του πάρκου και διεκδικήσαμε από την Κυβέρνηση τη λύση που τελικά δόθηκε.

Συμμετείχαμε στη συγκρότηση του νέου φορέα και, κυρίως, στηρίξαμε έμπρακτα τη διοίκηση του νέου φορέα διαχείρισης.

Και είμαστε καθημερινά δίπλα του στη διαχείριση πολλών ζητημάτων, ανεξαρτήτως αν είναι της αυστηρής αρμοδιότητάς μας ή όχι.

Τέλος αποφασίσαμε τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού ύψους 700.000 € το οποίο θα διατεθεί στον φορέα για την αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου.

Για να μην σας κουράσω άλλο και για να ακούσω μαζί σας τα τόσο σημαντικά που πρόκειται να παρουσιαστούν,

θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας ότι ο κοινός μας αγώνας για την προστασία του Πάρκου Τρίτση και η αναβάθμισή του μέρα με τη μέρα δικαιώνεται.

Ήδη ξεκινάμε την πρώτη προγραμματική σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό του πάρκου με τον ΑΣΔΑ και τον φορέα του πάρκου προϋπολογισμού ύψους 220.000ε.

Είμαι βέβαιος πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να επισκέπτονται ένα πάρκο – κόσμημα για την περιοχή, που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί πρότυπο οικολογικής ευαισθητοποίησης και εργαστήρι δράσεων για την οικολογία και την κοινωνική οικονομία.

Καλή δουλειά και καλή συνέχεια στο τόσο σημαντικό εγχείρημα

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνο: 213 2100370
Fax: -
e-mail: ant.dta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.