Περιστέρι,28 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ανακατασκευάζεται το γήπεδο του Ηφαίστου Περιστερίου, όπου φιλοξενούνται αθλητικοί και μαθητικοί αγώνες».

tzokas perifereiako 1Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 25η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη  ένα  σημαντικά έργο για τη Δυτική Αθήνα.

 Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη  σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Περιστερίου και του «Ο.Π.Α.Α.Π» του Δήμου Περιστερίου     για την κατασκευή του έργου   με τίτλο:

«Εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ηφαίστου Περιστερίου».

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού στο Δήμο Περιστερίου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου χλοοτάπητα με καινούριο με ανανέωση της βάσης, καθώς και παρεμβάσεις συντήρησης στα αποδυτήρια του γηπέδου.   Το γήπεδο έχει διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 65,00μ Χ 100,00μ και το βοηθητικό γήπεδο έχει διαστάσεις 50,00μ Χ 25,00μ.

  • Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν συνοπτικά οι παρακάτω εργασίες:
  • χωματουργικά-καθαιρέσεις
  • επενδύσεις-επιστρώσεις
  • κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές
  • λοιπά τελειώματα
  • δίκτυα (ηλεκτρικά-υδραυλικά)

Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τη μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 820.000,00 ευρώ. Συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9777.03.330) έως το ποσό των 550.000 ευρώ και από πόρους του Δήμου Περιστερίου για το επιπλέον ποσό, ήτοι 270.000 ευρώ.