wrapper

Περιστέρι, 25Οκτωβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης».

 

02 WEBΑντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επισκέψεών του στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, επισκέφτηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή λίγο πριν τη δημοπράτηση στην Πετρούπολη,  και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε με το Δήμαρχο κ. Σίμο και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου,  τον παιδικό σταθμό στο Ο.Τ 914, του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή.

Επίσης, επισκέφτηκε το Καμίνι, ένα μνημείο της σύγχρονης βιομηχανικής  ιστορίας, το οποίο και πρόκειται να αποκατασταθεί και αξιοποιηθεί με πόρους της Περιφέρειας, καθώς και περιοχές της Αγίας Τριάδας, όπου πρόκειται να ανακατασκευαστούν δρόμοι από μπετόν με έντονη κατωφέρεια.

04 WEBΟ Αντιπεριφερειάρχης, μετά τις παραπάνω επισκέψεις και από τη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων και αφορούσε στην πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία  των έργων, και για τον προγραμματισμό των υπολοίπων.

Σημειώνουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης και άμεσα θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες καθώς και αποτρεπτικές επεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν νέα πιθανά φαινόμενα.

Επίσης, εξέφρασε για μια ακόμη φορά  την πρόθεσή του να ενταχθούν άμεσα  οι ώριμες μελέτες του Δήμου που αφορούν σε έργα υποδομής και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, στο νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

09 WEBΤέλος, ο κ. Τζόκας σε αναφορά του δημάρχου κ. Σίμου για το λατομείο Μουσαμά και το ΧΥΤΑ Φυλής, επανέλαβε για πολλοστή φορά, (όπως επανειλημμένως έχει κάνει τόσο σε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και σε άρθρα – συνεντεύξεις του ότι:

 «Οι χωροθετήσεις των ΧΥΤΥ αν και ακολουθούν τη ΣΜΠΕ θα πρέπει να καταγραφούν και να οριστικοποιηθούν. Ο ν. 3164|2003 προχωρεί σε κάποιες χωροθετήσεις αλλά από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά στους χώρους αυτούς και θα πρέπει να επανεξεταστούν ένας - ένας με τη δέουσα προσοχή και ευθύνη. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να αποκλειστεί το λατομείο του Μουσαμά, επειδή έχει τελείως διαφοροποιηθεί ο χώρος από το 2003. Εξάλλου, δεν έχει αναφερθεί το λατομείο του Μουσαμά σε καμία ανακοίνωση ή απόφαση της Περιφέρειας ή του ΕΔΣΝΑ».

Συνέχισε, λέγοντας ότι: «επιμένουμε στην κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση των δράσεων διαλογής στην πηγή, στη σαφή εξαίρεσητης καύσης ως διαδικασίας τελικής διάθεσης, στον  προσδιορισμό των χωρικών ενοτήτων εντός των οποίων θα χωροθετηθούν οι αποκεντρωμένες μονάδες επεξεργασίας υπολειμματικών σύμμεικτων απορριμμάτων και οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Οι ενότητες θα προσδιορίζονται με χωροταξικά και λειτουργικά κριτήρια και θα αντιστοιχούν σε ομάδες όμορων Δήμων, με βάση το κριτήριο της δίκαιης κατανομής τους στο λεκανοπέδιο και της εγγύτητας για την μείωση των αναγκαίων μεταφορών και των ΣΜΑ. Είναι δε αυτονόητο, ότι πρέπει να τεθεί χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής και την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων».

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνο: 213 2100370
Fax: -
e-mail: ant.dta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.