Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση διοργανώθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα Σπάτα με θέμα την «Αγροτική Ανασυγκρότηση σε εθνικό και τοπικό επίπεδο» μετά από πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων – Αρτέμιδας, της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγροτών και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανάπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο βουλευτής Λακωνίας και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αφού μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Αττική στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας και για τα προβλήματα που υπάρχουν, επανέλαβε ότι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα είναι στις κύριες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μέχρι σήμερα έχει στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής τόσο μέσω της ενημέρωσής τους για τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα όσο και με την παρουσία και συμμετοχή της Αττικής σε εκθέσεις προβολής αγροτικών/κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κλείνοντας, ο κ. Φιλίππου ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η διοργάνωση συνεδρίου για την αγροτική ανασυγκρότηση της Αττικής και την προβολή της μέσω του αγροτουρισμού.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τοποθετήσεις και ερωτήματα από εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιριστικών οργανώσεων της Αττικής.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Ανατολικής Αττικής Καίτη Θεοχάρη και Στέλιος Κοροβέσης. 

IMG_9874.JPG JPG 551,77 KB18/08/21 04:04:05
IMG_9870.JPG JPG 344,94 KB18/08/21 04:04:07