Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, πραγματοποίησε στις 27-28 και 29/03/2018 την τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων, σε 6.089 ωφελούμενους, μέσω του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας  για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Συνολικά διατέθηκαν:

  • 18.500 τεμάχια βόειο κρέας
  • 18.500 τεμάχια χοιρινό κρέας.
  • 18.267 τεμάχια γάλα εβαπορέ και μακαρόνια
  • 6.089 τεμάχια τυρί φέτα, τυρί ημίσκληρο, ελαιόλαδο, μέλι, μαρμελάδα, αλεύρι, ζάχαρη, φακές, φασόλια, κριθαράκι, πελτές ντομάτας, ρύζι, αλάτι, ξύδι,  τόνος κονσέρβα, μήλα σε διχτάκι και λάχανο
  • βρεφικές τροφές

Παράλληλα, διατέθηκαν και ποσότητες νωπών ειδών στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ενώ παράλληλα οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες.

Η διαδικασία της διανομής των τροφίμων εξελίχθηκε ομαλά και στους επτά Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Βύρωνας, Γαλάτσι, Δάφνη-Υμηττός, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα), ενώ οι ποσότητες που αντιστοιχούσαν στα 2.887 νοικοκυριά ήταν άκρως ικανοποιητικές και ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των ωφελούμενων τις ημέρες του Πάσχα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά διανεμήθηκε νωπό κρέας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ενώ ευχαρίστησε τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα και των Δήμων για τη συνεργασία.

Η Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καταφέραμε να καθιερώσουμε την τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που χρειάζονται τη συνδρομή μας, όπως είχαμε δεσμευτεί.

Είναι πολύ σημαντικό που η συγκεκριμένη διανομή, η οποία συμπίπτει με τις μέρες του Πάσχα, εμπλουτίστηκε με την παροχή νωπού κρέατος. Γιατί κάθε οικογένεια αξίζει ένα αξιοπρεπές, χαρούμενο γιορτινό τραπέζι.

Η έμπρακτη εκδήλωση της αλληλεγγύης μας προς τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια αποτελεί, όχι μόνο επιτακτική ανάγκη, αλλά και υποχρέωσή μας. Γιατί κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος του στο δύσκολο δρόμο που διανύουμε για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, νοιώθω τυχερή που είμαι μέλος μιας κοινωνίας που, μέσα σε όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, έχει αποφασίσει να σταθεί όρθια και να ξεπεράσει τις δυσκολίες, με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, καλή Ανάσταση και καλή δύναμη. Το δικαίωμά μας να φτάσουμε στο τέρμα είναι αδιαπραγμάτευτο και η ελπίδα μας για το αύριο ζωντανή».