wrapper

«ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018» - Διυπηρεσιακή άσκηση πεδίου για σεισμό στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Στις 2 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη, προγραμματίζεται να διεξαχθεί η διυπηρεσιακή άσκηση πεδίου για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018» στην Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών η οποία διοργανώνεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Π. και με τη συμμετοχή πολλών φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Ως συντονιστικό κέντρο της άσκησης έχει επιλεγεί το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ενώ επεισόδια του σεναρίου θα εξελιχθούν, προσομοιάζοντας πραγματικές συνθήκες σεισμού, στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Άσκηση Σεισμού ΤΕΘΡΙΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018

Για τον Εγκέλαδο και τον θάνατό του σώθηκαν πολλές παραδόσεις. Ο Παυσανίας αναφέρει μία εκδοχή κατά την οποία η Αθηνά φόνευσε τον Εγκέλαδο ρίχνοντας επάνω του το τέθριππο άρμα της. Η εκδοχή αυτή υπήρξε από τα πιο προσφιλή θέματα πολλών καλλιτεχνών της αρχαιότητας, απαθανατίζοντας αυτή σε πλείστες μετώπες αρχαίων ναών όπως στον Παρθενώνα και στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Τέτοιες παραστάσεις του αγώνα μεταξύ της Αθηνάς και του Εγκέλαδου βρίσκονται σε πολλά αγγεία ενώ κοσμούσε και τον πέπλο της Αθηνάς στα Παναθήναια. Στη συμβολική μεταφορά για την άσκηση τόσο τα άλογα όσο και ο Ηνίοχος στο «Τέθριππον Άρμα» φέρουν το διεθνές σήμα της Πολιτικής Προστασίας.

Κύριος σκοπός υλοποίησης της άσκησης είναι ο έλεγχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού για σεισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών ενώ η ομάδα σχεδιασμού (Ο.ΣΧ.Α) έχει προσδιορίσει ως βασικότερους στόχους της άσκησης τον έλεγχο της διαδικασίας των επικοινωνιών μεταξύ των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων φορέων και των δομών της Περιφέρειας, την δοκιμασία της φάσης άμεσης απόκρισης των εμπλεκόμενων δομών, της συλλογής των πληροφοριών και της αρχικής εκτίμησης της κατάστασης μετά από σεισμό, τη δοκιμασία της διαδικασίας σύγκλησης και λειτουργίας έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Περιφερειακής Ενότητας (Σ.Ο.Π.Π.) για σεισμό, τη δοκιμασία της φάσης κινητοποίησης-συνδρομής των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε σεισμό, τον έλεγχο των μνημονίων ενεργειών των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, τη δοκιμασία της διαδικασίας παροχής άμεσης στέγασης σε πληγέντες από σεισμό σε καταυλισμούς  σκηνών, την εκπαίδευση των εμπλεκόμενων Φορέων και τέλος την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αυτοπροστασίας.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν σε διάφορα επίπεδα εκπρόσωποι από: 

τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλ. & Κοιν. Αλληλεγγύης/Δνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη Γ.Γ.Δ.Ε./Δ.Α.Ε.Φ.Κ., το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, τη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, τη Δ/νση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, το Δήμο Περιστερίου, το Δήμο Ιλίου, το Δήμο Πετρούπολης, το Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού, την Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Αττικής, το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, το 10ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, τη Σχολή Πυροβολικού Ν. Περάμου, το ΕΚΑΒ, τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, την ΕΥΔΑΠ Α.Ε, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι Εθελοντικές Ομάδες: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Περιφερειακό Τμήμα Περιστερίου, ΕΟ Ένωση Έλληνων Ραδιοερασιτεχνών, ΕΟ Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, ΕΟ Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αιγάλεω, ΕΟ Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας, ΕΟ Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, 

ενώ έχουν προσκληθεί και παρατηρητές από:

το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του ΕΣΚΕ/Γ.Γ.Π.Π., την Αποκεντρωμένη Δ/κση Αττικής/Δνση Πολιτικής Προστασίας, το Δήμο Χαϊδαρίου, το Δήμο Αιγάλεω, το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, την Περιφερειακή Δ/κση Π.Υ. Αττικής, τη Δ/κση Π.Υ Αθηνών, το 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, τη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, τον Ελληνικό Στρατό, την ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΧΕΑ/3, την Πολεμική Αεροπορία/Κ.ΟΜ.Α.Κ., το ΕΚΕΠΥ, το ΑΤΤΙΚΟΝ Π.Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το Φυσικό Αέριο Αττικής.

Δείτε τους προσωρινούς χώροι καταφυγής και καταυλισμού πληγέντων από καταστροφικό σεισμό της Αττικής και το εγχειρίδιο Νο 3 του ΟΑΣΠ με όσα πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση σεισμού, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

 

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείουΤελευταία Επεξεργασία
Download this file (Άσκηση Σεισμού ΤΕΘΡΙΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018.jpg)Άσκηση Σεισμού ΤΕΘΡΙΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018.jpg219 kB2018-04-16 15:26
A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.