Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) στην Περιφέρεια Αττικής. Κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή) σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).  

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η προσοχή όλων αποτελεί βασικό παράγονται πρόληψης και αποφυγής κινδύνων. 

Σε περίπτωση πυρκαγιάς:

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
  • Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112.”
Δασικές Πυρκαγιές - ΠροετοιμάσουΠαρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.  

Σχετικές αναφορές, πληροφορίες, μηνύματα και ενημερωτικό υλικό μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους ακόλουθους συνδέσμους: