wrapper

Την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννη Βασιλείου, με θέμα :

«Συντονισμός υπηρεσιών για τον Αντισεισμικό Σχεδιασμόστην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής»

  Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τον έλεγχο και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αντισεισμική προστασία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ύπαρξη ή μη κατάλληλων χώρων καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης, για την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να παρθούν, όπως και πολλών άλλων κρίσιμων θεμάτων.

  Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Λειβαδάρος, παρουσιάζοντας την εισήγηση, υπενθύμισε τους επικαιροποιημένους χώρους καταφυγής και καταυλισμού, την αναγκαιότητα να αποστέλλονται κάθε χρόνο από τους ΟΤΑ τυχόν αλλαγές τους, καθώς και την ανάγκη πραγματοποίησης αντίστοιχων συνεδριάσεων των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) των Δήμων.

   Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΠ, κ. Πλούταρχος Κερπέλης, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση του πληθυσμού, τους επιχειρησιακά έτοιμους πόρους και στην πραγματοποίηση όλων των ειδών ασκήσεων.

  Ο Διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευστράτιος Δαβάκης, ανέπτυξε τον σχεδιασμό για καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, κάνοντας αναφορά στην συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με τους Δήμους για τον έλεγχο καταλληλόλητας των χώρων καταφυγής του πληθυσμού.

  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το σύνολο των συμμετεχόντων, αναφερόμενος καθένας σε ζητήματα της αρμοδιότητας του.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, κλείνοντας τις εργασίες του ΣΟΠΠ, έκανε ειδική αναφορά στην ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξουν και οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουν σε όλα τα μέτρα πρόληψης που συζητήθηκαν, αλλά και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις πρώτες κυρίως ώρες από την εκδήλωση ενός απρόβλεπτου συμβάντος, όπως είναι ο σεισμός, για την αποτελεσματικότερη  ασφάλεια των συμπολιτών μας.

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ :

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6562&Itemid=362&lang=el

 

Προδιαγραφές Χώρων Καταφυγής Πληγέντων από Καταστροφικό Σεισμό :

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6274&Itemid=352

-----------------------------------------------------------------------------------------

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος :

ΑΝΤΥΠΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΔΑΒΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΑΝ/ΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜ  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΔΑΠ Α.Ε, Α/Δ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ.Α.Δ.Α., Α. ΦΙΑΜΕΓΚΟΣ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Π.Ε.Δ.Α.,  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ και ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ 1η Ε.Μ.Α.Κ., ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΤΙΝΙΟΣ Π.Υ. ΜΕΓΑΡΩΝ,  ΚΕΡΠΕΛΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Ο.Α.Σ.Π., ΗΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΖΕΪΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Ε.Μ.Υ.), ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΣ Π.Υ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ), ΧΡΗΣΤΙΔΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣκαιΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΜΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΩΤ, ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣκαιΚΑΡΕΖΟΥΜΑΡΙΑκαιΚΑΛΥΜΝΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣΣΥΛΛΟΓΟΣΕΘΕΛΟΝΤΩΝΘΡΙΑΣΙΟΥΠΕΔΙΟΥ, ΜΑΝΩΛΟΥΔΑΚΗΦΑΝΗΔ/ΝΣΗΥΓΕΙΑΣ, ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΚΑΤΕΡΙΝΑΔ/ΝΣΗΤΕΧΝΙΚΩΝΕΡΓΩΝ, ΠΑΘΕΚΑΣΙΩΑΝΝΗΣΛΙΜΕΝΙΚΗΑΡΧΗΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΦΡΑΓΚΟΥΣΩΤΗΡΙΑΔΑΣΑΡΧΕΙΟΜΕΓΑΡΩΝ, ΓΚΑΤΣΗΣΧΡΗΣΤΟΣΔ/ΝΣΗΔΑΣΩΝΔΥΤΙΚΗΣΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑΜΑΡΙΑ, ΣΕΡΔΕΝΙΩΤΗΛΑΜΠΡΙΝΗΔ/ΝΣΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣΠΕ..Δ.Α.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Τηλέφωνο: 213 2047002
Fax: 213 2047053
e-mail: ant.dytikis@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.