Την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), άσκηση Μείζονος Ατυχήματος. Στην άσκηση συμμετείχαν, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ) και το ΝΣ. Επίσης συμμετείχε με προσωπικό και μέσα ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ), η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ.), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και του Ερυθρού Σταυρού. 

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μεταξύ των οποίων και δασικής πυρκαγιάς. Στην άσκηση (αλλά και στην προάσκηση που είχε προηγηθεί) συμμετείχαν ως εκπρόσωποι (με το ρόλο του παρατηρητή) υπάλληλοι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ). Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), το Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Επίσης συμμετείχε με προσωπικό και μέσα ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η Εθελοντική Ομάδα Διασωστών Κορυδαλλού (ΕΔΟΚ), η Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ), το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά, η Ομάδα Διάσωσης Δέλτα, η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).       Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, μεταξύ των οποίων υπήρχε και το σενάριο της δασικής πυρκαγιάς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες