Γ. Πατούλης: « Βάζουμε τις βάσεις για μία στενή συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι το περιβάλλον και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

ohe 1Τη στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του ΟΗΕ συμφώνησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Γκαετάνο Λεόνε συντονιστής του UNEP/MAP και επικεφαλής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα ανάληψης δράσεων κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την αναβάθμιση, την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή και γενικότερα το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη υλοποίηση της εκδήλωσης την οποία συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στις 24 Οκτωβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού (24η Οκτωβρίου 1945).

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί έπαρση της σημαίας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου και θα αναγνωστούν χαιρετισμοί του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και του Περιφερειάρχη Αττικής.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Στον εορτασμό θα κληθούν εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και αρχών, και ξένοι πρεσβευτές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει με το καλύτερο δυνατό τρόπο στη διοργάνωση του εορτασμού, υπογράμμισε ότι με την σημερινή συνάντηση εγκαινιάζεται μια μόνιμη και σταθερή συνεργασία των δύο πλευρών σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα το Περιβάλλον.

Η αρχή μιας μόνιμης συνεργασίας

ohe 2«Σήμερα ξεκινάει μια γόνιμη συνεργασία με το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα η οποία μπορεί να επεκταθεί σε σημαντικά   ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς οι συνέπειες του τρόπου υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, είναι δραματική και αυτό το διαπιστώνουμε με την εκδήλωση τεράστιων φυσικών καταστροφών.

Οι συνέπειες αυτών των καταστροφών χρειάζεται να αντιμετωπιστούν. Οφείλουμε να το πράξουμε για να προστατέψουμε τους πολίτες μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε».

Αναφερόμενος ο Γ. Πατούλης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, τόνισε ότι απαιτείται ένας νέος τρόπος διαχείρισης των ΜΚΟ και πρόσθεσε πως η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να συνδράμει ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.  

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα  Γκαετάνο Λεόνε, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την ανταπόκριση και τη διάθεση για περαιτέρω συνεργασία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ηλίας Μαυροειδής υπεύθυνος Διαχείρισης Προγράμματος του γραφείου του ΟΗΕ, ο JihedGhannem  Διευθυντής Επικοινωνίας του γραφείου, ο Ι. Σελίμης Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, ο Ε. Πάνου Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, η Φ. Καλογήρου Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Ομογένειας και η Φ. Δαλιάνη Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνών θεμάτων και Ευρωπαϊκών Δικτύων.ohe 3