Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας να επενδύσουμε στο brandname της Αττικής μας, μέσα και από την ανάδειξη της εξαιρετικής τοπικής μας παραγωγής»

 

geop1Η δρομολόγηση συνεργειών με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της Αττικής που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπυρίδωνα Κίντζιο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Σταύρος Ζωγραφάκης.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση να ξεκινήσει μία συνεργασία για δράσεις και παρεμβάσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην αναβάθμιση των μητροπολιτικών πάρκων και χώρων πρασίνου που βρίσκονται στη διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας με έμφαση στο Πάρκο Τρίτση, αλλά και με την αξιοποίηση υποδομών που θα λειτουργήσουν ως φυτώρια ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής.

Σε αυτό πλαίσιο κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Πατούλη, αποφασίστηκε να συσταθεί μία κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου η οποία θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων, προς geop2αυτή την κατεύθυνση.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στο brandname της Αττικής μας, μέσα από την ανάδειξη της εξαιρετικής τοπικής μας παραγωγής» επισήμανε ο κ. Πατούλης και εστίασε στη σημασία να δρομολογηθούν κοινές δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, με τη συνδρομή της ακαδημαϊκής κοινότητας, που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. «Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε βιώσιμες και λειτουργικές διεξόδους σε όλους τους νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.