200203 dt doundoulaki salamina1Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, στο πλαίσιο της οργάνωσης των δράσεων Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε την περιφερειακή ενότητα Νήσων και την αρμόδια χωρική Αντιπεριφερειάρχη Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο Αντιπεριφερειαρχών βρέθηκε η Σαλαμίνα και οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία, γεγονός εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

200203 dt doundoulaki salamina2Κατά την επίσκεψη της στην Σαλαμίνα η κα Δουνδουλάκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού Γιώργο Παναγόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Παντελή Διολέτη, παρουσία της κας Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητούμενα και οι ανάγκες του νησιού στο πεδίο των πολιτιστικών δράσεων και των υποδομών, εν όψει του εορτασμού της εμβληματικής επετείου, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο.

200203 dt doundoulaki salamina3Τέλος, η κα Δουνδουλάκη ξεναγήθηκε σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως η χερσόνησος της Κυνόσουρας, το μνημείο των Σαλαμινομάχων καθώς και το Ευρυπίδειο Θέατρο του νησιού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη δήλωσε σχετικά «Για την Περιφέρεια Αττικής ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα και συνιστά πυλώνα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Όπως έχει ήδη διαμηνύσει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα στηριχθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Δήμου αλλά και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Είμαστε ενεργά παρόντες στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του νησιού και για την ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού του αποθέματος».