Σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής όπου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης παρουσίασε την ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας για την βελτιστοποίηση και την ελαχιστοποίηση του χρόνου στην παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός.

Η παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Ευγενίδου», έγινε παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη και υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας με αντικείμενο τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση μιας σειράς συστημικών δράσεων που θα έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την αναβάθμιση της πληροφόρησης και ενημέρωσής τους, αλλά και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής για όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Περιφέρειας. «Στόχος μας είναι μέσα από την απλούστευση των διαδικασιών, να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη και καλύτερη» τόνισε και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη αλλά και να βοηθήσουμε την αλληλεπίδραση των υπηρεσιών όλων των φορέων».

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ενημέρωσε ότι 45 διοικητικές πράξεις αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής θα γίνονται πλέον ψηφιακά και τίθενται από σήμερα στη διάθεση των πολιτών.

Επιπλέον προανήγγειλε την σύσταση ΚΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και επεσήμανε πως η εφαρμογή της ψηφιακής διακυβέρνησης στο σύνολο του Κράτους και της αυτοδιοίκησης θα συμβάλλει στην οικονομική ανάταξη της χώρας αλλά και στην πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.

«Προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και χτίζουμε νέες συνεργασίες, για να μπορέσουμε να φέρνουμε με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη, αντί να φέρνουμε τον πολίτη και τον επιχειρηματία στα γκισέ της Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πρόσθεσε πως στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλες τις αιτήσεις και να παραλαμβάνουν στο σπίτι τους το σύνολο των δικαιολογητικών που ζητούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

IMG_1.JPG JPG 636,72 KB18/08/21 09:28:25