wrapper

Πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ στους συστηματικούς παραβάτες του κέντρου της Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής. Στο 80% η παραβατικότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

200228 prostima panteleimonas1Αποφασισμένοι να πατάξουν οριστικά και αμετάκλητα τα φαινόμενα παραβατικότητας που αγγίζουν το 70 με 80% στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στέλνοντας τους παραβάτες ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμα και στον εισαγγελέα, είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος.

Μάλιστα η εντολή που έχουν τα αρμόδια κλιμάκια των τριών αρμοδίων υπηρεσιών είναι σαφής και πολύ αυστηρή, καθώς πρέπει άμεσα να μπει μια τάξη και να προστατευτεί ουσιαστικά η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

200228 prostima panteleimonas2Στο πλαίσιο αυτό, μεικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περισσότερα από 90 καταστήματα της περιοχής που έχουν μπει στο στόχαστρο μετά από καταγγελίες και παρελθόντες ελέγχους και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας έγιναν έλεγχοι σε 86 επιχειρήσεις, στις περισσότερες εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο σε ημερομηνίες λήξης τροφίμων, όσο και στις τιμές και στις συνθήκες διατήρησης και συντήρησης των  τροφίμων, στην σήμανσή τους, καθώς και στις πινακίδες αναγραφής των τιμών και της προέλευσης των προϊόντων.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ, ενώ ασκήθηκε και ποινική δίωξη σε κρεοπωλείο της Ομόνοιας, στην οδό Ιουλιανού.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΚΤΑ, Γιώργος Δημόπουλος «…..αυτή η κατάσταση τελειώνει εδώ. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει διοικητικά αλλά και μέσω της δικαιοσύνης προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα και να επιστρέψει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.» 

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Δημόπουλος, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα στέκεται πάντα δίπλα στους κατοίκους της Αττικής και στα προβλήματα τους δίνοντας άμεσα λύσεις.

Έλεγχοι και στην Βαρβάκειο

200228 prostima varvakeios1Ελέγχους στη Βαρβάκειο ιχθυαγορά διενήργησε το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού ενόψει της Καθαρής Δευτέρας και της περιόδου της Σαρακοστής με επiκεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο.

Στην είσοδο της αγοράς, το κλιμάκιο της Περιφέρειας τοποθέτησε μία ζυγαριά, προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, εντοπίζοντας τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους.

200228 prostima varvakeios2Μέσα και έξω από την αγορά, τα κλιμάκια «σάρωσαν» 90 επιχειρήσεις, όπως οπωρολαχανοπωλεία, παντοπωλεία και πρατήρια ελαίων, πρατήρια ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, ζητώντας τα παραστατικά των εμπορευμάτων, τις καταστάσεις των εργαζομένων, έλεγξαν τις συνθήκες υγιεινής και πώλησης των αλιευμάτων και όπου χρειάστηκε – σε ελάχιστες περιπτώσεις – έγιναν συστάσεις, ενώ σε ένα ιχθυοπωλείο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του κανονισμού υγειονομικών διατάξεων.

200228 prostima varvakeios3Με αφορμή την αυτοψία του μεικτού κλιμακίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γιώργος Δημόπουλος, ενημέρωσε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα τακτικούς και εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας», ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ευχαρίστησε τα υπηρεσιακά στελέχη για τις «εντατικές προσπάθειές τους» και ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

Τηλέφωνα: 213 2065 521, 522, 523
Fax: 213 2065 350
e-mail: ant.kta@patt.gov.grid.kta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.