200806 thanasis aygerinos anakyklwsiΤην Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στον Δήμο Παιανίας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, όπου και παρέδωσαν στον Δήμαρχο κ. Ισίδωρο Μάδη σύγχρονο εξοπλισμό για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στους Δήμους της Αττικής, και συγκεκριμένα, ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 60 καφέ κάδους. Επίσης, την ίδια μέρα βρέθηκαν και στον Δήμο Σπατών-Αρτέμιδας  όπου παρέδωσαν στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μάρκου ένα απορριμματοφόρο και 100 καφέ κάδους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υλοποιούμε με ιδιαίτερη φροντίδα και συνέπεια το πρόγραμμά μας για τον εκσυγχρονισμό της Αττικής με σεβασμό στο περιβάλλον και στον πολίτη. Παραδίδουμε σε όλους τους δήμους υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τον θέτουμε στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε την Αττική μας σε παράδειγμα προς μίμηση. Η ανακύκλωση θα πρωταγωνιστήσει στις ζωές μας για το καλό όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Και αυτό θα γίνει με συνέπεια, σχέδιο και συντονισμένες ενέργειες».

200806 exoplismos anakyklwsisΟ Αντιπεριφεριάρχης Θανάσης Αυγερινός δηλώνει αποφασισμένος να υποστηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο την μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης Αττικής και έχει ως απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από την σχεδόν ανύπαρκτη μέχρι σήμερα αποδοτική διαχείριση των απορριμμάτων. η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης είναι ζήτημα πολιτισμού και σωστής παιδείας. Θεωρείται επιτακτική ανάγκη για τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής που διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους πράσινων οικιακών αποβλήτων (κλαδέματα) να ξεκινήσουν άμεσα την χωριστή συλλογή και αξιοποίηση των βιοαποβλήτων όπως και την καθιέρωση της οικιακής κομποστοποιήσης παράλληλα με την ανακύκλωση συσκευασιών.