Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, κατά την τελετή των εγκαινίων του Τμήματος Ψηφιακής Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα μεταφορών και επικοινωνιών από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

201120 giannakopoulos photo1Συμπληρώθηκαν 4 μήνες συνεργασίας με τη νέα Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο αρχών και κοινών στόχων. Τέσσερεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη με μία προτροπή – εντολή. Την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του Πολίτη στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα των μεταφορών.

Η προτροπή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών μας αρχών και συνίσταται σε τρείς βασικούς πυλώνες:

  • Στην Οδική Ασφάλεια όπου έχουμε ήδη ξεκινήσει επαφές με τα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς, έχουμε συγκροτήσει ειδική Επιτροπή και σύντομα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με τη στενή συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής και των αντίστοιχων φορέων Εκπαίδευσης.
  • Στη Διαφάνεια παντού με ιδιαίτερη έμφαση στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
  • Στη λειτουργική αναβάθμισηκαι ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών Μεταφορών της Περιφέρειας την οποία επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 4.000 συμπολίτες μας.

201120 giannakopoulos photo2Στην κατεύθυνση αυτή και πάντα με την συνεργασία του Γενικού Διευθυντή και όλων των στελεχών της Διεύθυνσης οφείλουμε να ενισχύσουμε με τα αναγκαία θεσμικά και τεχνολογικά εφόδια τις Υπηρεσίες Μεταφορών προκειμένου να περιοριστούν δραστικά κάθε λογής γραφειοκρατικά εμπόδια και φαινόμενα διαφθοράς και να εξασφαλίσουμε ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.

Με τη λειτουργία του Τμήματος Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας σε θέματα μεταφορών και τη συνεργασία με τα ΚΕΠ των Δήμων στις γειτονιές της Αττικής,  οι συμπολίτες μας θα διαπιστώσουν άμεσα ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν με λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες καθυστερήσεις. 

Είναι υποχρέωση όλων μας να εργαστούμε για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή – ηλεκτρονική Εποχή. Ως Περιφέρεια θα εντάσσουμε συνεχώς περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες  εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο και συνάμα αδιάβλητο τρόπο εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας.