Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού για την επίλυση των τοπικών ζητημάτων και τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί  με Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων, συναντήθηκε με τονΔήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Σ. Πολλάλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε νέα υπό ένταξη έργα τα οποία βρίσκονται στην τελική ευθεία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Τα σχετικά έργα για τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση αφορούν στην επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και αναπλάσεις προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ και στη «Μελέτη Οδοποιίας στη θέση Μεγάλο Ποτάμι». 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του  από την αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Αττικής και επισήμανε ότι είναι σημαντική η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και ζήτησε τη συνδρομή του κ. Πατούλη, όχι μόνο ως Περιφερειάρχη, αλλά και ως γιατρού. Ειδικότερα επισήμανε ότι το Κέντρο Υγείας του Γαλατά το οποίο καλύπτει τις ανάγκες 15.000 κατοίκων υπολειτουργεί, ενώ απαιτείται και  αναβάθμιση των υποδομών του.

Όπως έκανε γνωστό το Κέντρο Υγείας διαθέτει δύο γιατρούς παθολόγους και έναν παιδίατρο με συνέπεια μετά τις 2 το μεσημέρι το κέντρο υγείας να κλείνει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα του εμβολιασμού των πολιτών, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στο Τζάνειο νοσοκομείο στον Πειραιά προκειμένου να εμβολιαστούν. Αυτό όπως σημείωσε, πέρα από την μεγάλη απόσταση και τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών, είναι πρακτικά αδύνατο για τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι τόσο ως Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα συμβάλει προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες κάνει γνωστό ότι η Περιφέρεια Αττικής και o ΙΣΑ θα διαθέσουν στο Υπουργείο Υγείας τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους  για τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Από τη στιγμή που θα δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία θα μπορεί να δοθεί προτεραιότητα σε περιπτώσεις όπως αυτή του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων .

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου επισήμανε ότι  η  Περιφέρεια Αττικής και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη εργάζονται συστηματικά για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που αφορούν στον τουρισμό, τις υποδομές, στην ποιότητα ζωής και το πολεοδομικό σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά και στις  δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας καθώς διαθέτει ιαματικές  πηγές. 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η τοπική ανάπτυξη θα επιτευχθεί μέσα από τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού και συμπλήρωσε:  «Θα υποστηρίξουμε έμπρακτα όσους Δήμους έχουν ώριμες μελέτες για έργα που θα βελτιώσουν ποιοτικά και λειτουργικά τις ζωές των πολιτών, χωρίς χρονοτριβές. Προτεραιότητά μας η υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην πρόληψη και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών μας. Μέσα από μια δημιουργική συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, η Περιφέρεια συμβάλλει στην υλοποίηση υποδομών και έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών»

Eπισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

ΠΟΛΛΑΛΗΣ 2 .jpg JPG 672,50 KB19/08/21 08:20:57
ΠΟΛΛΑΛΗΣ 3 .jpg JPG 461,66 KB19/08/21 08:20:59