Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος οδικής ασφάλειας της Αττικής, δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση 

Με αφορμή αναληθή δημοσιεύματα και συκοφαντικές αναφορές ηλεκτρονικών μέσων και πολιτικών προσώπων που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με το κόστος του έργου που αφορά τη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω : 

1. Το έργο για τη συντήρηση και λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής που προκηρύχθηκε από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που το καθιστούν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το αντίστοιχο έργο που εκτελέστηκε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Αυτός είναι ο λόγος που το κόστος του διαφοροποιείται. 

2. Στο νέο έργο περιλαμβάνονται μια σειρά από νέες παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν κατακόρυφα το σύστημα κυκλοφορίας της Περιφέρειας. Παρεμβάσεις όπως : 

• Η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία οκτώ νέων σύγχρονων πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνολογίας led full matrix, με δυνατότητες απεικόνισης εικόνων βίντεο και μηνυμάτων υψηλής ανάλυσης, οι οποίες θα αντικαταστήσουν υφιστάμενες πεπαλαιωμένες πινακίδες σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου,για την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών του σε χρόνους διαδρομής, κυκλοφοριακές συνθήκες, επικίνδυνα γεγονότα κ.λπ.

• Ο έλεγχος, η συντήρηση και η ανακαίνιση των 24 μεταλλικών ικριωμάτων των υφιστάμενων  πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων, οι οποίες σήμερα φέρουν επιφανειακές οξειδώσεις και εμφανή γκράφιτι.

• Η προμήθεια και τοποθέτηση 3.000 νέων πληροφοριακών πινακιδίων στους ιστούς φωτεινής σηματοδότησης, που θα παρέχουν χρηστικές πληροφορίες στους πολίτες, μέσω QR code, που θα παραπέμπει σε site της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά τόσο με τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, όσο και για συμβάντα σε real time ,στο οδικό δίκτυο της Αττικής. 

• Η διάθεση και περιπολία σε 24ωρη βάση 3 αυτοκινούμενων οχημάτων τύπου van με το απαραίτητο προσωπικό, στη Λ.Κηφισού  ή σε οποιονδήποτε άλλο οδικό άξονα στην περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να επεμβαίνουν όποτε απαιτείται για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή βοήθειας στους πολίτες.

• Επίσης  η προϋπολογισθείσα δαπάνη στο νέο έργο για τη συντήρηση και λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας είναι μειωμένη κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έργο (μείωση της τάξης των 150.000,00 €).

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με συγκροτημένο σχέδιο και παρεμβάσεις , αναβαθμίζει τις συνθήκες κυκλοφορίας σε όλο το οδικό της δίκτυο. Όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν για μικροκομματικούς λόγους τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, εκτίθενται στα μάτια τους.