Γ. Πατούλης: «Βασική μας προτεραιότητα η ασφάλεια των παιδιών. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινομένων και θα λάβουμε επιπλέον μέτρα αν κριθεί αναγκαίο προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε πιθανά ατυχήματα για κανένα μαθητή στην Περιφέρειά μας»

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους Δήμους της Αττικής που σημειώθηκε και σήμερα έντονη χιονόπτωση και επικρατεί ισχυρός παγετός.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

  • Όλα τα Δημοτικά καιΝηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού
  • Όλα τα Δημοτικά καιΝηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου
  • Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού
  • Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων  και με βάση τα αιτήματα των δήμων  θα επαναξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί.

Λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η ασφάλεια των μαθητών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας. Μετά από σχετικά αιτήματα των Δήμων της Αττικής όπου τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να είναι έντονα και να σημειώνονται χιονοπτώσεις και να επικρατεί  ισχυρός παγετός, προχωρήσαμε στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη τα σχολεία. Οι υπηρεσίες μας παρακολουθούν  την εξέλιξη των φαινομένων και  λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών».